[ID 212] EFEITOS DA POLINIZAÇÃO NA PRODUTIVIDADE E QUALIDADE DOS GRÃOS NA CULTURA DO CAFÉ (COFFEA ARABICA L.)

Authors

  • Flávia Machado Centro Universitário do Cerrado de Patrocínio - UNICERP
  • Helen Carla Belan Centro Universitário do Cerrado de Patrocínio - UNICERP

DOI:

https://doi.org/10.17648/vitae.v1i14.212

Keywords:

Cerrado Mineiro, Coffea arabica, Pollinating agentes, Native bees

Abstract

INTRODUCTION: Arabica coffee (Coffea arabica sp.) quickly adapted to the climate and, nowadays, Minas Gerais is the largest producing state in the country, the Cerrado region of Minas Gerais has a well-defined dry season, coffees from this region are characterized due to its intense aroma with notes of chocolate, caramel and nuts, delicate acidity, moderate body, sweet flavor, with a long finish, despite the coffee tree having hermaphrodite flowers that self-pollinate, the action of pollinating agents seems to have been important in increasing crop productivity.

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Published

2024-08-05

How to Cite

Machado, F., & Carla Belan , H. (2024). [ID 212] EFEITOS DA POLINIZAÇÃO NA PRODUTIVIDADE E QUALIDADE DOS GRÃOS NA CULTURA DO CAFÉ (COFFEA ARABICA L.). Revista Vitae Educação, Saúde & Meio Ambiente, 1(14), 904–910. https://doi.org/10.17648/vitae.v1i14.212

Issue

Section

Artigos